Aprilski favoriti/Moja nega lica

11:59



Krenem ja da slikam stvari za mesečne favorite, kao i uvek, i shvatim da imam samo kozmetičke proizvode za negu lica i odlučim da bolje da ovaj post bude u potpunosti vezan za negu mog lica i šta ja sve to koristim skoro svakodnevno.

Sve ove proizvode možete naći u Lilly-ju ili DM-u i cene su veoma povoljne, a kvalitet je odličan. 



Prvu stvar koju koristim ujutru pri umivanju je pena za umivanje iz Avon-a. Pakovanje je jako lepo urađeno, sa kvalitetnom pumpicom i poklopcem preko. Stvara bogatu penu u dodiru sa vodom i uklanja višak sebuma, nečistoće i ostatke šminke. Nije previše jaka, baš je onako lagana za jutro i odlično mi prija.




Nakon toga stavim dnevnu kremu za lice, u pitanju je Eveline krema koja hidrira, matira i čisti lice. S obzirom na to da mi se koža na licu jako masti, ova krema mi zaista pomaže, vidno mi matira kožu, smanjuje nesavršenosti i čak i smanjuje pojavu mitisera. Na početku kada sam je stavila imala sam malo utisak kao da mi zateže kožu, kao recimo kada koristite neku masku za lice, ali to se dešava kada stavite malo veću količinu odnosno deblji sloj (kao što ja to umem) ali kada stavite malu količinu nemate osećaj da imate bilo šta na licu. Ovo je jedna od boljih dnevnih krema koje sam ja koristila i imate sve preporuke.




Što se tiče pilinga, o tome sam vam već pričala u Februarskim favoritima (OVDE), koristim Neutrogena piling za lice, koji je više nego odličan i kao što se možda vidi na slici pri kraju mi je i definitivno ću kupiti i drugi. Miriše predivno na grejpfrut, odlično radi sve što piše na pakovanju. Otpušava pore, dubinski čisti i eliminiše bubuljice, daje svež i čist izgled lica. Na početku sam koristila svaki dan i ujutru i uveče i onda mi je jedna kozmetičarka rekla da je možda previše jak i da ne bih trebala da koristim svakodnevno, pa sam počela da ga koristim svaki drugi dan. Obično uveče skidam šminku s njim. 



Kada smo već kod skidanja šminke, koristim svima poznatu verovarno Loreal micelarnu vodu koju svi hvale, pa i ja jer nemam nijednu lošu reč da kažem za nju. Moja je plava, koja je za osetljivu, normalnu i mešovitu kožu, a ima i roza koja je za suvu kožu. Nemam šta puno da pišem za nju, fino uklanja šminku sa lica, nanosim nekoliko kapi na tupfer i odlično uklonim sve, čak i maskaru. Koristim je bukvalno svako veče kada skidam šminku.




I nakon skidanja šminke, za kraj dana koristim noćnu kremu Garnier Miracle Sleeping Cream. Piše da je anti-ageing krema, odnosno protiv starenja i znam da ćete pomisliti šta će meni to sa 21-u godinu ali ova krema nije previše jaka i ne može da vam ošteti mladu kožu. Stavljam je kada legnem i preko noći ona obavlja svoj posao. Piše da već posle prvog jutra se vide rezultati, koža je hidrirana i uklanja znakove umora, što je mogu reći i istina s obzirom na to da sam često neispavana i ova krema mi dosta pomaže.


I za kraj sam htela čisto da vam odvojim dve maske za lice koje koristim, ne tako često, možda jednom nedeljno nekad ni toliko. Prva je maska za mitisere iz Oriflame-a, koja je odlična. Napravljena je od gline, mnogo je gusta, malo teže se nanosi. Ja je nanosim samo na nosu, čelu i malo na bradi, tamo gde vidim da imam mitisere. Držim je 10-15 i zatim operem. Za to vreme ona postane baš onako tvrda i skroz vam zateže kožu. Mislim da je ovo jedina maska koju sam ja koristila a da zaista uklanja mitisere, tačno se vide rupice posle na mestima gde su bili mitiseri. Sve preporuke!
A druga maska za lice je Garnier-ova koja je malo laganija od prethodne. Maska je sa cinkom i oslobađa višak sebuma što je meni i potrebno. Držim je 5min i isperem. Posle nje koža nema onaj masni sjaj što je odlično,samo što eto ne može da se koristi svaki dan jer kao i svake maske agresivna je za svakodnevnu upotrebu.



Nadam se da su vam se dopali favoriti, ako imate neke preporuke za negu masne kože lica ostavite mi dole u komentarima.
:*


You Might Also Like

7 коментара

  1. mnogo lepe slike pravis...:))

    ОдговориИзбриши
  2. Veoma interesantan post, draga Marina! Sjajna selekcija proizvoda! I sama sam imala prilike da ih vecinu isprobam tako da verujem da su i tvoji apsolutni favoriti ovog meseca. Na sjajan nacin si nam ih prezentobala, zaista odlican post!

    Gotičarka

    ОдговориИзбриши
  3. Super favoriti :) I ja imam neutrogena piling i to dve vrste i zadovoljna sam bas :) Odlican post :* Zapraticu te, svrati i ti do mene ako zelis :*#Samokazem

    ОдговориИзбриши

Popular Posts

Pratite me na instagramu

Like us on Facebook